Loading
May 14, 2020

Perstorps gångtunnel ska bli fin

Vad drömmer du om? Vill du bli modig, snabb eller snäll? Eller kanske brandman, ballerina eller hundskötare? Det fick barnen i Centralskolan i Perstorps årskurs fyra fundera på i veckan. Resultatet av deras funderingar blev till konstverk i mosaik.

Konstverken kommer senare i sommar att fästas på väggen i tunneln under Oderljungavägen, samma tunnel som idag är helt nedklottrad av fula ord och symboler. Och varje dag passerar hundratals barn igenom tunneln på väg till sin skollunch i Folkets Park.

Först ska tunneln målas i färgerna på Sara Danius klänning på Nobelfesten 2018, orange och cerise. Det där stora schabraket hon bar, med långa ärmar och släp. Hon var en modig, stark, rolig och cool kvinna. Hon hade nog drömmar som hon vågade följa. Det blir en fin bakgrund att fästa Perstorps drömmar på.

Det fanns flera nyanser av blått, gult, orange, rött, brunt och grått.

Ett pusslande och fixande för att få det klart innan lektionen är slut.