Loading
Jan 29, 2019

Uppvisning med Perstorps Kulturskola

Perstorps Kulturskolas personal visar upp vad de kan för kommande elever. Konsert på scen och live-teckning av mig. Tror inte så många av barnen hade sett någon teckna live förut, det tyckte de var kul att se på märkte jag. Flera inspirerades att anmäla sig till bild och denna relativt nystartade Kulturskola växer sakta men säkert. Det är fint att se att allt fler kommuner runt om i landet satsar mer på kulturskolor igen samtidigt som jag inte förstår att det inte satsas långt mer på kultur i alla dess former, så viktigt för människan! Ofta är kunskaperna hos barnen alldeles för låga jämfört med deras kunskapsnivå i andra ämnen och lärarnas kompetens värdesätts inte tillräckligt mycket. Inte ovanligt att bildundervisning läggs på någon som inte alls har utbildning i ämnet.

Som någon klok person sa;

“Children can dance before the learn to walk, draw before they learn to write and sing before they learn to talk. Art is essential to human beings.”